06 aprilie 2013

R. P. D. COREEANA sdrobeşte invadatorii imperialişti americani




R. P. D. COREEANA
sdrobeşte invadatorii imperialişti americani


Linia de demarcaţie intre cele doua jumatati ale Coreei si in acelaşi timp linia de demarcaţie intre două lumi, intre două feluri de viata, ramanea paralela 38. Deasupra ei, in nordu tarii viata s'a schimbat cu desavirşire. In frunte cu eroul naţional Kim-Ir-Sen, poporul muncitor din Coreea de Nord a infaptuit numeroase reforme revoluţionare si a reuşit astfel sa lichideze cu trecutul intunecat, creând conditii mai bune de viata, şcoli, universităţi, asigurand drept de vot femeilor şi tineretului.

In schimb, la Sud de paralela 38. viata a ramas aeeeasi: asuprire, mizerie, lipsă de cultură si de libertate a poporului. Ceeace s'a schimbat a fost doar stăpănitorul: in locul dza'bosturilor (trusturile japoneze) au sosit oamenli trusturilor americane de pe Wall-Streel, insotiti de slugile militariste ale aţâţătorilor la razboi.

Guvernul de marionete al sudului a inceput, după ordinele stăpânilor din Wall Street, să trâmbiţeze "unitatea Coreei", asa cum o inţelegeau ei: adică să readucă nordul la acelaşi fel de trai cu al sudului, pentru o mai bună si mai deplină vlăguire a poporului, de către imperialiştii americani nesăţioşi, Trecând la fapte, slugile imperialiştilor americani au trecut dincolo de paralela 38, crezând că vor putea prin forţă să subjuge şi să oprească inflorirea poporului din Nord.

Astăzi, masca aţăţătorilor la război a căzut si in goliciunea lor hâdă apar adevăraţii provccatori ai războiului dintre doua regiuni ale unei ţări paşnice. S'a desvelit in intregime fata atacatorilor imperialişti americani.
Astăzi, Coreea işi scrie o nouă pagina a istoriei ei, arătand, prin lupta dreaptă o poporului, setea de libertate nestinsă de veacuri şi forţa de neînvins pe care e o capătă un popor atunci când lupta sa este dreaptă şi slujeste drumului spre libertate şi pentru sdrobirea intervenţiei imperialismului american.

Paralela 38 incetează să mai fie graniţa dintre două lumi, păstrandu-şi doar rolul ei - ca şi al meridianelor, - de a servi la aflarea unui punct pe globul intreg luptător pentru pace.
Coreea se află la mii de kilometri depărtare de tara noastră.
Gândurile poporului nostru se indreaptă către eroicii luptători care dau lovituri nimicitoare agresorilor americani. Suntem cu totii alături de ei şi prin munca noastră indarjită pentru construirea socialismului le aducem un puternic şi frătesc sprijin de lupta.

Stiinta si Tehnica, august 1950






P.S.: si un film "de sezon":

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu