20 martie 2011

Modelism - Cuirasatul Bismark

UPDATE iulie 2011 - s-a ajuns la numarul 15... mai sunt 85? 125?

De obicei nu pun pe acest blog opinii despre produse si servicii (am alt blog pentru asta), dar uneori trebuie sa incalc regula. De ce? Pentru ca voi sa aveti si "reversul medaliei" in fata unei reclame de la TV, sa nu fiti bombardati numai cu informatii partinitoare numai de o parte.

Am vazut azi o (alta) reclama la TV, un fel de DeAgostini dar acum o alta firma va provoaca la constructia machetei cuirasatului Bismark... OARE!?

Postat 24 September 2010 - 09:10 AM (retineti, SEPTEMBRIE 2010, nu martie 2011)
Una din firmele de distributie ziare si reviste are o initiativa laudabila: publicarea unei reviste care vine impreuna cu kit-ul din lemn al cuirasatului Bismark.
Initiativa este de fapt un pilot, a aparut un singur numar, la inceputul acestei saptamini, si se gaseste doar in citeva locuri in Bucuresti: la chiorscurile Imedio de la Iride 2 - Pipera, Auchan si Sun Plaza(nu cautati in alta parte, nu o sa gasiti, am intrebat la toate chioscurile din zona Victoria/Romana/Universitate) si in orasele mari, dar nu stiu exact care sunt acelea (eu am aflat de el de la cineva care l-a cumparat in Baia Mare).
In functie de volumul de vinzari ale acestui prim numar se va continua publicarea acestei reviste.

Este vorba de kit-ul produs de Amati pentru Hachette si care va fi distribuit (kit complet, n.r.) in 140 numere.




un alt comentariu: Nu asta ma deranjeaza... 2.300 ron in 3 ani nu mai ajungi sa ii "simti". Ma deranjeaza ca e posibil ca dupa 50-60 numere cumparate cineva "istet" de la editura sa considere ca nu e profitabil si sa opreasca difuzarea... Ce faci atunci?

Dati click pe link si cititi mai departe povestea baietilor care s-au apucat de acum cateva luni si... oare cum stau acum cu lucrarea?

Daca nu aveti chef sa dati click sa cititi un subiect tratat pe cateva pagini, va mai dau eu un comentariu de acolo:
"Salut. Habar nu aveti ce suparat sunt ca am inceput sa le cumpar (am nr 1, 2 si 4 FARA 3) iar acum am ramas cu banii dati!, si fara posibilitatea de a continua. Daca nu continua sunt niste cretini, pt ca trebuiau sa anunte ca va fii doar un experiment si nu au intentia de a merge mai departe. Tipic Romanesc! Nici nu vreau sa ma mai gandesc."


Totusi, la altii se poate. AICI aveti un link catre site-ul din UK, unde e constructia cap-coada... numai ca Romania nu e UK, unde in 21 martie 2011 vezi reclama la TV la un numar de revista aparut pentru prima data undeva in septembrie 2010... (dupa cum e data postului de pe forum).

Astept acum alti comentatori sa explice ce greu e sa te tii de publicarea unei reviste din asta si cum au construit ei din greu, o macheta in 3 ani CU PIESE GATA TAIATE...


EDIT LUNI: Am observat o crestere mare de trafic pe acest blog, adusa de acest articol despre acest model de cuirasat.
Azi analizam problema si ma gandeam: 140 de numere de revista... daca iese saptamanal inseamna vreo 3 ani, corect?
Ce ati facut voi in ultimii 3 ani? Cam cum a evoluat viata voastra in ultimii 3 ani? ce va face sa credeti ca in urmatorii 3 ani veti putea cumpara SAPTAMANA DE SAPTAMANA revista?
Nepoata mea imi spunea ca ea cumpara pentru fratele ei care e scolar, in clasa a IV-a. So, cand se va fi terminat, copilul va fi in clasa a VII-a? TREI ANI sa tii motivat si "focusat" un copil pe o singura chestie (adica UN vapor)?
Va dati seama ca, daca e vacanta si plecati in Italia, ati pierdut doua numere - asta inseamna ca nu mai puteti construi vaporul! pentru ca piesele nu sunt redundante, daca lipsesc 5-6 piese (2-3 numere de revista) cam "pa" cu marele cuirasat.
So, in 3 ani avem cam 6-9 vacante scolare, cand, de cele mai multe ori oamenii pleaca sau au alte treburi decat sa vaneze chioscurile de ziare...
Cum vi se pare proiectul in noua lumina? Aveti "motivatie" si "tinere de minte" timp de 140 de saptamani? (un an are aproximativ 52 de saptamani).

33 de comentarii:

  1. stati asa sa inteleg eu am cumparat revista azi pe 21 martie 2011 vreti sa spuntei ca ea se vinde din septembrie ? si la ce nr sa ajuns acum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt dispus sa cumpar toate numerele, dar daca nu se tin de cuvant a doua zi ma voi prezenta la judecatorie. Eu nu dau bani pe 10 lemne si apoi sa vad ca nu mai am ce face cu ele.... asa ca ii rog pe toti care cumpara aceasta revista sa ii dea in judecata daca nu vor publica toate cele 140 de numere. O zi buna....

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu as cumpara toate cele 140 de numere, dar sunt sigura ca dupa cateva numere, vor scoate colectia de pe piata. la fel am patit si la deagostini acum cativa ani si am ramas cu vreo 4 numere si banii aruncati pe fereastra. Si acum au reluat colectia si cei de le deagostini si le-am trimis un mail sa-i intreb daca nu vor face la fel ca data trecuta si mi-au spus ca atunci au scos-o de pe piata ca sa impunatateasca piesele. voi credeti? eu nu. sunt sigura ca nu au cumparat atati oamnei cati si-au propus ei. Si nu cred ca este vreo diferenta intre hachette si deagostini...

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa se duca proiectul pana la sfarsit sunt sigur dupa atata reclama si au testat piata cu primele 4 numere acum cateva luni.Nu mai banuiti toate chestiile si aveti incredere.Apropo vine 2012 sfarsitul lumii nu mai terminam curiasatul !!! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord cu tot ce ati comentat anterior dar..
    NU DISPERATI !!!
    Orice modelist cu ceva experienta stie ca importante sunt planurile de constructie....ceea ce slava domnului gasim o sumedenie pe net,unele chiar la scara 1/200
    Deasemena acum se gasesc cam toate tipurile de materiale ce pot fi utilizate pentru constructie
    Deci avand planuri, un minim de cunostiinte tehnice, ceva scule (de la un biet traforaj si pana la un mic strung realizat cu ajutorul unei bormasini),nu vad care ar fi problema !
    Tot aici ar trebui sa adaug ca pentru a realiza un model la un anumit standard calitativ va recomand sa folositi la vopsire un aerograf finut.Astfel puteti prin vopsire sa ascundeti eventuale defecte
    Pentru eventuale sfaturi puteti sa ma contactati direct la adi.miclos@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. salut.. ati vazut nr 2? am asamblat deja o parte si leam vopsit etc.. daca vreti sa vedeti poze cautati pe facebook grupul “cuirasatul bismarck”

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau si eu numarul 1 m-am trezit tirziu si nu l-am mai gasit

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine stie de unde pot achizitiona nr.6, sau daca se poate face comanda pentru un numar mai vechi undeva? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. va fi super dar nu are 140 de numere are mai multe

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sunt la nr 13 si leam asamblat pe toate

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut am de vanzare macheta bismark de la nr1 pina la nr 12 asamblata pentru informatii la tel 0721325193

    RăspundețiȘtergere
  12. am ajuns cu asamblatu pana la nr.17 18 si 19 nu au mai aparut cum pot face rost de ele?

    RăspundețiȘtergere
  13. Am cumpărat astă primăvară primele 4 numere din această serie, după care vânzătoarea de la chioșc mi-a spus că nu mai primește, că a fost doar un test de piață... bla... bla... bla... Deci în consecință am hotărât să nu mai dau bani pe așa ceva că este o țeapă ca de obicei la noi în România unde ni se trag tot felul de țepe chiar sub firme de prestigiu, în aparență. Apoi am văzut că au început să apară cu greu, și următoarele numere, dar mă tem să le cumpăr, ca să nu rămân cu macheta pe jumătate, din cine știe ce cauze obscure... Mărturisesc că aș dori să-mi fac macheta dar aștept până apare și ultimul număr, ca apoi să vă fac comandă să mi le vindeți și mie pe toate din urmă.... Vă pup, da nu ne mai trageți țepe din astea... că suntem prea săraci să aruncăm cu bani pe fereastră..

    RăspundețiȘtergere
  14. salut,
    am cumparat si eu revista si pot spune ca sunt aproape la zi. Vedem pe parcurs daca se opresc in 2012 cum spunea cineva mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  15. daca stiti as fi interesat de ceva scule pentru a ma ajuta unde pot gasi

    RăspundețiȘtergere
  16. cum pot face si eu rost de nr 25 si 27?? cn imi poate spune:D

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am colectiile "Bismark" si "Marile Corabii" de vanzare, 32, respectiv 40 numere. Imi permiti sa postez un anunt aici, la tine pe blog?

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am mare nevoie de nr 32!!!!! Va rog mult sa ma ajutati! Tel: 0752927758 Ofer dublu!

    RăspundețiȘtergere
  19. vand nr 1-36 la pret de producator tel 0722427197

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ziua. as dori sa cumpar numarul 12 daca i; mai detineti
      multumesd astept raspuns pe adresa neacsu_irina2003@yahoo.ca

      Ștergere
  20. buna ziua,vreau sa cumpar nr 32 de la bismarknr de tel 0721309616

    RăspundețiȘtergere
  21. Ajutati-ma. Stie cineva cum sa lipesc vergelele si mai ales cu ce? Am incercat toate tipurile de superglue, caci aracetul este complet inutilizabil, mai ales pentru vergelele de la prora care sunt complet contorsionate.

    Si inca ceva. Pe diversele bloguri si chiar in numerele revistei, bordajul parea facut dintr-o singura bucata. Nici macar o vergea nu iesea din contur. Cum ati reusit sa il slefuiti atat de bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LIPIREA VERGELELOR SE POATE FACE FOARTE USOR CU PICATURA..LIPESTE FOARTE BINE. DUPA CE SUNT LIPITE TOATE SE VA SLEFUI CU UN SMIRGHEL DE GRANULATIE MAI MARE SI APOI MAI MICA PENTRU A FINISA. ORICUM VOR FI 2 STRATURI DE VERGELE.

      Ștergere
  22. merge si cu superglu da trebuie sa le ti bine presate

    RăspundețiȘtergere
  23. salut, cum pot face rost de nr.24 repede!!!!!!!!!!!
    tel:0788086598

    RăspundețiȘtergere
  24. SALUT! EU AM TOATE NUMERELE DE LA 1 LA 47 ASAMBLATE. MA INTERESEAZA DACA MAI ESTE CINEVA CARE ARE TOATE NUMERELE PENTRU A MA SFATUI IN PRIVINTA ANUMITOR CHESTIUNI DIN MONTAJ. SI FELICITARI PENTRU ACEST BLOG.

    RăspundețiȘtergere
  25. salutare tuturor , am intampinat si eu probleme la montajul bordajului , intrucat nu am gasit un adeziv corespunzator , insa m-am documentat si am ajuns sa cumpar Moment Fix , un adeziv de 13-14 lei 100g. Pe cutie scrie ca lipeste instant insa este nevoie de ceva sustinere in materie de presiune pe fiecare vergea de bordaj. Am urmarit pasii din site-ul britanic de mai sus , insa mi s-a parut cam crud sa ma apuc sa gauresc cu pioneze. Eu am rezolvat problema asta inlocuind pionezele cu ceva elastice pe care le-am tensionat transversal (in genul coastelor) si pana acum am lipit ceva din bordajul central. Continui sa va pana unde merge. Spor tuturor

    RăspundețiȘtergere
  26. Stie cineva de ce nu mai apare la distributie?Eu sunt din Targoviste si nu a mai aparut de 3 saptamani...

    RăspundețiȘtergere
  27. VAND BISMARK-UL MEU ,MONTAT 50 DE NUMERE RESTUL DE 25 SIGILATE ,NU-L MAI POT CONTINUA ,MA DEPASESTE CAT DE MIGALOS ESTE. 75 DE NR =1200 RON AL DAU PE 900 RON . PT MAI MULTE DETALII 0721380374 CORNEL

    RăspundețiȘtergere
  28. Pe data de 30 noiembrie 2013 am terminat de realizat modelul static al cuirasatului Bismarck. Detalii pe mail : mihneageorge@yahoo.com
    A iesit superb...parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut Mihnea, Poate vii cu el la expoozitie. Data : 10-15 iunie 2014, statia de metrou Gara de Nord 2, vestibul. Va fi o expozitie aniversara organizata de Muzeul CFR. Eu il aduc. Vezi pag de facebook:pompiliu constantin

    RăspundețiȘtergere