28 iunie 2010

Fotografii vechi (2)



Fotografia de mai jos e facuta in 1928.
Pe langa costumul tipei (cred ca e o fata in fotografie), observati si tigara din mana. Si am senzatia ca fumul e "ajustat in post productie". Observati si timbrul sec aplicat de atelierul de fotografie...

Ce mai jos am senzatia ca a fost o sedinta foto in toata regula. Doua fotografii (sau mai multe, eu nu am decat doua), tinute diferite...
1923

Am pus si verso-ul uneia din cele doua fotografii.

3 comentarii:

  1. Minunate fotografii, ce amintesc de timpuri mai bune.
    Obiceiul studiourilor fotografice de a realiza poze de familie ce puteau fi folosite drept carti postale a durat pana in anii '60.
    Hotelul Stefanescu este, poate nu cel mai frumos, dar cel mai faimos din Govora. In anii '30 hotelul a ajuns in final proprietatea statului pentru ca unul din proprietari l-a pierdut la jocul de carti. In zorii celui de-al doilea razboi mondial, el a adapostit (in secret) o parte a tezaurului statului polonez ce fusese evacuat, de teama invaziei germane, in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am impresia ca in cele doua fotografii de mai sus (1923) sunt aceleasi persoane fotografiate in 1921, ale caror poze le-ati publicat intr-un post ulterior (Fotografii vechi (3)).
    Mi se pare ca seamana foarte mult.
    Oricum, foarte interesant si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut la un ghiseu RATB fotografii cu Bucurestiul vechi, 8 ron plicul.

    RăspundețiȘtergere