30 iunie 2010

Fotografii vechi (3)


Daca ma intrebati ce am observat prima data in fotografia de mai sus, am sa raspund ca masa din stanga si ca... unul din cei doi are pantofii murdari de noroi. Dupa 100 de ani, unui privitor (ca mine) inca ii mai sare in ochi faptul ca pantofii unui subiect sunt murdari. Daca as fi acel om, miar fi atat de rusine! :)
Si totusi, de ce o mica murdarie pe toc imi sare in ochi? Poate pentru ca restul fotografiei e IMPECABILA? Frizurile, costumele, decorul, totul pare impecabil...Fotografia de mai jos e din 1921.
1921... ma intreb cat de instariti erau acei oameni incat sa-si permita sesiune foto in 1921... si cam ce mizerii de oameni au fost comunistii de am gasit aceste poze in Crangasi, intr-un apartament aflat langa ghena de gunoi a blocului...
Imi pare atat de rau ca nu am putut cunoaste proprietara fotografiilor!
(remarcati pantofii barbatului... cred ca erau de lux)Fotografiile demai jos sunt "servite" la Foto Studio in Galati, strada Lahovari numarul 8.
Poate cineva din Galati sa stie unde venea strada Lahovari si cam ce e acum acolo? Tare mi-as dori sa aflu!

4 comentarii:

 1. Îmi dai voie să preiau cartea poştală de mai sus, şi anume jumătatea cu scrisul, spre folosul cestiunii i-urilor din "noştri"? (Am dezbătut-o deja în nenumărate rânduri, dar cartea asta poştală m-a lovit în moalele capului. Promit să nu fac mişto de ea. Promit, de asemenea, să menţionez sursa.)
  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Poti lua cartea postala DAR trebuie sa iei in calcul ca nici cei care au scris poate nu erau foarte scoliti... got it? :-)
  Daca iei cartea postala si scrii despre ea, te rog sa mentionezi si ceva despre caligrafie...

  RăspundețiȘtergere
 3. im place ce ai dar mie miau trecut 10000 de vederi cel putin prin mina DEALUNGU TINPULUI DAR CA ANTICAR POT SA ATI SPUN CA AI VALORI FELICITARI

  RăspundețiȘtergere
 4. Pot sa vin cu detalii din Str Lahovary.
  Astept un eventual e-mail pe ginelstanciu@mail.com

  GS

  RăspundețiȘtergere