24 mai 2010

Bucurestii de altadata (pag. 154-161)


- Ziarele din Bucuresti releva un foarte important discurs rostit in Camera din Budapesta de către deputatul român d. Iuliu Maniu, cu ocazia discutiei bugetului cultelor.
D. Iuliu Maniu a fost foarte vehement, acuzând guvernul că este numai guvernul maghiarilor, lar nationalitătile le sugrumă voind să le reducă la rolul de slugi. 46 ani de închisoare - a spus d-sa - au dictat maghiarii în anul trecrut "agitatorilor" români, adica acelor români cari nu tolereaza ca maghiarii să se folosească de putere spre a deznationaliza un neam întreg.
Discursul d-lui Maniu a impresionat mult toate cercurile politice.



2 comentarii:

  1. salut! ma intereseaza problema drepturilor de autor... vroiam sa fac ceva asemanator (cu reviste din 1928) si nu stiu daca legea imi da voie sau nu. cautand, am ajuns pe acest blog. chiar ma gandeam sa "scot" si din bucurestii de altadata anumite fragmente si sa le postez, daca iti vine sa crezi :)). am volumele 1-3 acasa citite si rascitite. volumul 4 n-am reusit sa-l gasesc. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea mea e din 1935... editia "Bucurestii de altadata" a mai fost scoasa in anii '70 - '80. E MULT MAI ANOSTA, au taiat multe pasaje, chestii politice.

    RăspundețiȘtergere