24 mai 2010

Curs de gospodarie (pag. 114-121)






BULIONUL DE LEGUME (pentru 6 persoane)

Se ia. 50 gr. din fiecare legumă: morcovi, gulie, praz. ceapă si cartofi, pătrunjel, o foaie de dafin, apoi 50 gr. cereale, linte, orz, floare de ovăz, porumb zdrobit, 2 litri de apă.
Se adaugă putină sare la sfârsit pret de o lingurita de cafea cel mult la fiecare litru de apa.
Legumele se taie si se adaogă după ce cerealele si leguminoasele au fiert pe jumătate. In total cerealelor le trebuie 4 ore de fiert.
In momemtul servitului se adaoga putin patrunjel verde tăiat.
Se strecoara printr'o cârpă. Acest bulion se consumă în aceeas zi vara, iar iarna se poate face uz si a doua zi.
Acest bulion este un reconfortant al organismului si mai ales în cazurile de inflamatii ale intestinelor, ficatului si a căilor urinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu