07 septembrie 2012

Romania comunism 1967

C.C. al P.C.R.
SECTIA ORGANIZATORICA

NOTA

Comitetul regional de partid Cluj informează:
In ziua de 12 decembrie a.c. elevul Ciupei T. Valeriu, din clasa aVI-a C a Liceului nr.6 din Cluj a tăiat cu lama în cruciş, fotografiile tovarăşilor Nicolae Ceauşescu şi Ion Gheorghe Maurer, apărute în "Scînteia" din 10 decembrie. Ziarul era expus în afişierul liceului în scopul popularizării lucrărilor recentei sesiunia M.A.N.
Elevul în cauză, cunoscut ca un "copil problemă" este fiul unui muncitor de la uzinele de reparat locomotive "16 Februarie". Familia respectivă se află în evidenţa organelor de miliţie şi a comisiei de tutelă a sfatului popular orăşenesc, deoarece părinţii nu dau o educaţie corespunzătoare celor 6 copii pe care-i au din căsătorii diferite.
S-a stabilit ca tatăl elevului să fie cercetat de organele de stat, după care va fi pus in discutia colectivului in care munceşte.


sursa: militiaspirituala.ro

Un comentariu:

  1. O mostra de absurd (ca sa folosim un termen decent)! Organele de partid si de stat atinsesera perfectiunea in arta bagarii in viata cetatenilor. Rezultatele "luminoase" ale educatiei comuniste se vad cu ochiul liber si-n ziua de azi si se vor vedea cel putin 100 de ani de-acum incolo. Suntem o natie a extremelor. Actualmente nu mai intereseaza pe nimeni ce gandeste, ce simte, cum percepe realitatea inconjuratoare elevul Ciupei T. Valeriu si cu atat mai putin ce viitor il asteapta! A devenit, in schimb, obiectul bataii de joc al altei categorii socio-profesionale, care a coexistat in stare latenta cu fostul regim politic: psihologii.

    RăspundețiȘtergere