29 iulie 2009

Pag. 33-34




Prin_ajutorul apei lui de aur si cu concursul catorva agenti, atragea in cursa pe naivi ; acestora le cerea cateva monede de aur fagaduindu-le ca le va da inapoi un numar îndoit de piese.
Farsa era jucata astfel:
Clientul naiv aparea ai dadea lui Andronic 5 piese de aur, de pilda, apoi peste cateva ore, Andronic aducea clientului 10 piese.
Acesta se repezea in oras sa le schime spre a controla daca cumva piesele nu sunt false, dar piesele flind adevarate încrederea naivului era castigata.
Mazeta, astfel convinsa, se întorcea aducând lui Andronic întreaga lui avere spre a fi indoita ; dar în momentul acesta unul din complici aparea de afara, batea in usa si facea somatiunile legale. Usa era, fireste, deschisa si toto cei de fata erau declarati arestati.
Atunci Andronic, facând pe zapacitul si pe disperatul, arata clientului o iesire dosnica spre a scapa.
Clientul, foarte bucuros ca a scapat cel putin cu obrazul curat, fugea cat mai repede, lasând banii pierduti.
Cu acest sistem Andronic a escrocat numerosi naivi, agonisind, se zicea, aproape 100.000 lei.
Pentru inlesnirea operatiilor, dansul avea numai putin de 7 locuinte precum: in strada Soarelui 5, in Fracmasona 32, in Rodolf 4, etc.

Afacerea face veselia publica, care râde, fireste, pe socoteala prostilor lacomi de bani câstigati fara munca.

Printre victime au venit sa reclame doi calugari dela manâstirea Cernica : Pimen Georgescu a fost escrocat cu 7.000 lei iar Hariton cu 3500 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu